איך מתקינים מחמם מים בגז

התקנת מחמם מים בגז

בעשור האחרון, ישראלים רבים בחרו לנטוש את דודי החשמל היקרים והחלו לנהור לכיוון פתרונות יעילים וחסכוניים יותר לחימום המים. שוק מחממי המים מציע מגוון רחב של פתרונות חדשניים ומהירים יותר לחימום מים, והצרכן הישראלי לא נשאר אדיש. בולט מעל כולם הוא מחמם מים בגז, הנחשב למוביל הקטגוריה כבר שנים ארוכות. כיצד הוא פועל, איך ואיפה מתקינים וכמה הוא יעלה – המדריך המלא.

התקנת מחמם מים בגז

ראשית, חשוב לציין שהתקנת מים בגז נחשבת להליך מסוכן ורגיש – רק מהנדסי גז מוסמכים ובעלי הכשרה מתאימה רשאים להתקין את מחמם המים בגז, ובכלל לעבוד עם כל מכשיר הפועל על גז. השימוש בגז נחשב למסוכן וכל חוסר דיוק, רשלנות או זלזול בתקנות ובהנחיות עלול להביא לדליקה או שריפה ולסכן חיים.

כמו כן, במרבית המקרים כאשר תתקינו מכשיר לחימום מים בגז באופן עצמאי או על ידי מי שאינו הוסמך לכך – אתם יכולים לשכוח מאחריות. 

התקנת מחמם מים מתחלקת ל-2: התאמת התשתית הביתית וההתקנה עצמה. בכל מקרה של התקנה ראשונית של המכשיר – כלומר, כאשר לא היה מותקן מכשיר כזה לפני כן – תיאלצו לבצע התאמות תשתית המייקרות את עלות ההתקנה.

התקנת מחמם מים בגז

התאמת התשתית

התאמת התשתית כוללת שלושה חיבורים: גז, חשמל ומים. עבודות תשתית כאמור מייקרות את עלות ההתקנה בהתאם לתנאים הקיימים בביתכם, לצרכים שלכם ולהעדפות שלכם. 

גז

נקודת גז היא השלב הראשון שיש לבצע בהתקנת מכשיר לחימום מים מיידי, כיוון שמיקום המכשיר יהיה קרוב ככל הניתן לנקודת הגז הקיימת בביתכם. במקרה שתרצו להתקין את המכשיר בנקודה אחרת – עליכם להתקין נקודת גז חדשה, ואליה לחבר את המכשיר. חיבור המכשיר ייעשה באמצעות צנרת גז העשויה נחושת, בעובי המתאים לחימום מים בגז. 

חשמל

נקודת חשמל, בדיוק כמו נקודת גז, חייבת להיות מותקנת קרוב ככל האפשר למיקום התקנת המכשיר. במקרה שתרצו להתקין את המכשיר במיקום חיצוני או מתחת לכיור – ההעדפה הראשונית אצל רוב הצרכנים – תיאלצו להתקין נקודת חשמל ייעודית עבור זה. נקודת חשמל היא עבודת תשתית המצריכה ביקור של חשמלאי, כמובן, ומייקרת את עלות ההתקנה.

מים

מכשיר החימום מתחבר, איך לא, לנקודת מים. במקרים רבים מדובר בכמה נקודות במקביל – המכשירים החדישים מסוגלים לספק מים חמים לכמה מקלחות וכיורים – כמו כן חיבור לדוד השמש, לבוילר ולהפך. במקרים בהם ההכנה לחיבורים האלו לא קיימת תיאלצו להתקין את כל הצנרת והברזים ולהתאים אותם לחיבור למכשיר החימום. 

התאמות תשתית נוספות

מלבד חיבורי מים חשמל וגז, לעתים מתעורר הצורך לבצע עבודות תשתית נוספות העלולות לייקר אפילו יותר את משך ועלות ההתקנה. הסתרת הצנרת בקיר לצורך אסתטיקה, למשל, תצריך חציבה בקיר ותייקר את ההתקנה. התקנת המכשיר בתוך הבית תצריך קידוח נוסף עבור הארובה – ועלות קידוחה משתנה בהתאם לתנאים של הבית. כמו כן, קיימים גורמים נוספים המשפיעים על עלות ומשך ההתקנה, כמו הוספת ארון במקרים של התקנה חיצונית, שימוש בציוד לעבודה בגובה, מיקום לא נגיש ועוד.

במקרים קיצוניים, לא תיתכן כלל התקנת מחמם מים בגז – בתים ישנים שבהם קוטר הצנרת אינו מתאים או שכל תשתית הצנרת לא תוכננה כראוי יצריכו שבירה והחלפה של המרצפות. מדובר בעסק לא משתלם, ובמקרים מסוימים כאמור בלתי אפשרי.

התקנת המכשיר

לאחר שהתאמנו את התשתית הביתית לצורך התקנת מחמם המים, נוכל לחבר אותו לחשמל, לצנרת הגז, לצנרת המים, לבדוק שהכל פועל כשורה, שאין דליפות ושהמכשיר תקין ופועל. ההפעלה הראשונית תיעשה תמיד על ידי איש מקצוע מוסמך שיבדוק ויאשר שהמכשיר פועל כהלכה וידריך אתכם כיצד לכוון את הטמפרטורות לרמה המועדפת עליכם ויסביר לכם באופן כללי על המכשיר.

כאן המקום לציין את החשיבות המכרעת הקיימת בבחירת החברה ממנה אתם רוכשים את המכשיר: אמינות, ניסיון ומקצועיות עלולים לעשות את ההבדל בין מכשיר תקין ובטוח לבין מכשיר בעייתי, לא מותקן כהלכה ומועד לתקלות מסכנות חיים כמו דליפות גז ושריפות.

אילו דגמים קיימים?

מחממי מים בגז הם מוצעים במגוון רחב של דגמים וסוגים ומאופיינים בפונקציות שונות. כדי להתאים את הדגם לצרכים שלכם, עליכם ללמוד ולהכיר את הדגמים הבולטים המוצעים בשוק או לחילופין להתייעץ עם אנשי מקצוע מתאימים.

מחמם מים רינאי (Rinnai), למשל, נחשב לאיכותי ומבוקש במיוחד עבור הישראלים. מדובר במכשיר מתוצרת יפן והוא ידוע באיכות הנדסה ובכמות תקלות מועטה. המכשיר מציע אספקת מים חמים בכמה ברזים במקביל, אפשרות לחיבור לדוד שמש לחיסכון מירבי בגז ועמידות יוצאת דופן למזג האוויר הישראלי. המכשיר מגיע במגוון דגמים כאשר כל דגם מותאם למשק בית אחר. למעשה, מחמם מים רינאי הוא כל-כך מבוקש ונפוץ, שכתבנו עליו מאמר שלם, ותוכלו לקרוא עליו בהרחבה כאן.

מלבד רינאי, מכשיר נוסף המתחרה על הצרכן הישראלי הוא פילוניס (Pelonis) מחמם המים של אמישראגז שכמו קודמו, גם הוא מציע חיבור לדוד שמש, כיוון טמפרטורה לפי מעלות וחיסכון בצריכת החשמל. 

מלבד שתי היצרניות שהוזכרו, קיימים בשוק עוד מגוון מכשירים לחימום מים מיידי בגז כאשר כל מכשיר משווק על ידי חברת גז אחרת ומאופיין ביתרונות שונים, תקופת אחריות שונה ומשתנים רבים נוספים.

שאלות נפוצות

כמה זמן לוקח להתקין ולחבר את מחמם מים בגז?

ברוב המקרים בין שעה לשלוש שעות, תלוי במיומנות הטכנאי, בתשתית הקיימת ובמיקום המדויק שבו מתקינים את מחמם המים.

האם נדרש לחבר את מחמם המים בגז לחשמל?

כן, כדי שתתבצע הצתה אלקטרונית שמדליקה את הגז נדרש מתח חשמלי.
נקודת חשמל רגילה (בדיוק כמו נקודת הגז), חייבת להיות מותקנת קרוב ככל האפשר למיקום המכשיר.

מעוניינים להתקדם למחמם מים מיידי? יש לכם שאלות נוספות? משהו לא היה ברור עד הסוף? נשמח לעמוד לשירותכם. מלאו את הפרטים שלכם ונחזור אליכם בהקדם לשיחת ייעוץ ללא עלות והצעת מחיר אטרקטיבית.

תוכן עניינים
ליצירת קשר מהירה
דילוג לתוכן